Testy/opinie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 455

Volkswagen Sharan 2,0 TDI 140KM 4Motion Highline

2014-09-01 | autotesty.com.pl
Napęd na obie osie, najczęściej w postaci elektronicznie sterowanego rozkładu mocy na wszystkie koła. Coraz częściej takie rozwiązanie trafia nie tylko do jakże popularnych SUVów, ale również do aut typowo rodzinnych (takich, jak niedawno testowany przez Damiana Seat Alhambra) czy nawet kompaktowych "kombiaków".
 
Nissan Note 1.2 DIG-S Tekna - Pozornie niewielki

Nissan Note 1.2 DIG-S Tekna - Pozornie niewielki

2014-09-01 | namasce.pl
Miejskie minivany nie należą do ulubionych samochodów młodych kierowców. Kwadratowe sylwetki i rodzinny charakter nie wzbudzają przecież najmniejszych emocji. Nissan Note udowadnia jednak, że tego typu konstrukcje mają sens i potrafią do siebie przekonać nawet największych (i najmłodszych) sceptyków.
 
BMW 435i Coupe - szczęście

BMW 435i Coupe - szczęście

2014-09-01 | motofilm.pl
Chyba udało mi się znaleźć auto idealne. Idealne przynajmniej dla mnie. Przez parę dni testowałem BMW 435i, i wiecie co? Zakochałem się! Oto dlaczego.
 
Ford Mondeo 1.6 EcoBoost Titanium

Ford Mondeo 1.6 EcoBoost Titanium

2014-09-01 | autowizja.pl
Jednym z najlepszych pomysłów na premierę samochodu jest powierzeniu mu jakiejś roli w filmie. Niekoniecznie musi to być rola głównego auta, wystarczy kilkunastosekundowa akcja.
 
Volvo V40 T3 Ocean Race Summum - wakacyjna przygoda

Volvo V40 T3 Ocean Race Summum - wakacyjna przygoda

2014-09-01 | autocentrum.pl
Świat motoryzacji nie obraca się tylko wokół czterech kołek i silnika. Producenci samochodów bardzo często obejmują patronat nad jakaś nobliwą imprezą sportową zwiększając tym samym swoją reputację oraz poprawiając wizerunek. Wśród takich aktywnych marketingowo marek motoryzacyjnych jest Volvo. Volvo, którego regaty Volvo Ocean Race mają dość nobliwy status.
 
Porsche Macan S Diesel - Inna strona Porsche

Porsche Macan S Diesel - Inna strona Porsche

2014-09-01 | namasce.pll
Jeszcze w latach 80. Porsche oznaczało w zasadzie tylko model 911. Koncernowi spece od marketingu doszli do wniosku, że najwyższy czas rozszerzyć gamę modelową, czyli trafić do innego klienta. Nie, wcale nie mniej zamożnego. Ale po prostu, innego. W ofercie firmy pojawiły się więc Boxster, Cayenne i Cayman. W 2013 roku dołączył także Macan.
Tagi: Porsche, testy, opinie
 
Toyota Auris Hybrid Touring Sports- H jak hybryda, E jak Eko!

Toyota Auris Hybrid Touring Sports- H jak hybryda, E jak Eko!

2014-08-29 | auto-strefa.pl
Toyota przez długi czas była postrzegana jako producent samochodów o wysokiej cenie , ale odpowiedniej co do jakości i wartości rezydualnej. Reputację nadszarpnęły liczne problemy z wezwaniami do serwisów - głównie na rynku w USA. Od kilku lat włodarze Toyoty mocno pracowali nad poprawą jakości aut. Zweryfikowanie niesolidnych dostawców, wykreowane nowe modele z nowymi wersjami nadwozia to tylko kilka zabiegów.
 
Renault Fluence 1.6 dCi: Lekcja ekologii

Renault Fluence 1.6 dCi: Lekcja ekologii

2014-08-29 | motogazeta.pl
Gdyby w szkole wprowadzono przedmiot "ekologia", jednym z lekcyjnych eksponatów mógłby być testowany przez nas Renault Fluence. Nie dość, że "wypija" mniej niż wielbłąd, to jeszcze uczy kierowcę zasad ecodrivingu. I to wszystko za całkiem przystępną cenę.
 
Test - Volkswagen Polo FL 1.2 TSI

Test - Volkswagen Polo FL 1.2 TSI

2014-08-29 | moto.pl
Zmian prawie nie widać, ale jest ich całkiem sporo. Volkswagen odnawiając model Polo zrobił wszystko, by utrzymać jego wysoką pozycję w segmencie B.
 
Test: Citroën DS5 1.6 THP Sport Chic

Test: Citroën DS5 1.6 THP Sport Chic

2014-08-29 | motopodprad.pl
Czy istnieje piękno uniwersalne? Podobno tak, ale Citroen DS5 nie wpisuje się w jego kanony. I dobrze. To samochód dla wybrednych koneserów, dla których każda linia, każdy kształt i każdy przełącznik zasługują na miano impresjonistycznego dzieła sztuki. Mnie oczarował swoim wyglądem, ale… Zapraszam na test 200 konnej "DS-piątki".
 
Test: Renault Captur - dandys XXI wieku

Test: Renault Captur - dandys XXI wieku

2014-08-29 | francuskie.pl
Alfred de Musset czy Charles Baudelaire, to jedni z pierwszych znanych Francuzów uznawani za dandysów. I choć za prekursora tego nurtu uważa się Beau Brummela, to jednak trudno uznać jego imię za typowo brytyjskie Zalatuje trochę południowymi brzegami Kanału la Manche, czyli pasuje do Francji. Pasuje doń niemal tak bardzo, jak elegancik z morskiej pianki, Renault Captur, którego miałem niewątpliwą przyjemność testować w drugiej połowie lipca bieżącego roku.
 
Test: Mazda3 2.0 SkyActiv-G SkyEnergy

Test: Mazda3 2.0 SkyActiv-G SkyEnergy

2014-08-29 | exoticcars.pl
Rynek długo czekał na nową Mazdę3. W dobie wzmożonego ataku na Golfa, japoński producent stanął przed ciężkim zadaniem do wykonania. Początki Mazdy3 można datować jeszcze na lata 70., kiedy to niewielki kompakt nosił nazwę 323. Po przeszło ćwierć wieku przyszła pora na rewolucję - 2003 roku przyniósł światu Mazdę 3 pierwszej serii. Zgrabnego, nowoczesnego kompakta o całkiem niezłym stylistycznym polocie. W plebiscycie Samochód Roku 2004 Mazda o włos przegrała z Fiatem Pandą, co dość mocno dowodzi o zaawansowaniu prac podczas przygotowywania nowego modelu.
 
Test - Toyota RAV4 2,0 D AWD Prestige

Test - Toyota RAV4 2,0 D AWD Prestige

2014-08-29 | autokult.pl
Był rok 1994 - Roberto Baggio nie strzelił karnego w finale mistrzostw świata, dyskotekowe tłumy szalały do piosenki Coco Jumbo, a Toyota właśnie wypuściła na rynek model RAV4. Nikt nie spodziewał się sukcesu, który odznaczył się na wszystkich generacjach. Jak w teście sprawuje się najnowsza odmiana?
 
Test : Ford Fiesta ST

Test : Ford Fiesta ST

2014-08-27 | moto-opinie.com
Co to był za tydzień, adrenalina, power, energia i siła! Pogoda nie zachęcała, gdy zjawiłem się odebrać nową Fiestę ST, czekała na mnie w garażu, wywoskowana i błyszcząca, jej blask zaczął rozświetlać ponurą aurę, jednak pełen blask poczułem dopiero gdy ruszyłem Fiestą na autostradzie.
 
Abarth Punto Evo SuperSport

Abarth Punto Evo SuperSport

2014-08-27 | sportstandard.pl
Mały, szybki, stylowy i bardzo charyzmatyczny. Taki jest Abarth. I to nie tylko "pięćsetka" ale także jej większy brat Punto. Konkretnie Punto Evo SuperSport. Osoba, która wysiada z Punto Evo SuperSport z pewnością ma styl. Ewentualnie jest tanim szpanerem łaknącym uwagi… Niezależnie od kierowcy, w gąszczu zwyczajnych samochodów, a nawet ostrych hothatchy, matowa szarość Abartha połączona z dwoma czarnymi pasami znacznych rozmiarów zdecydowanie przykuwa spojrzenia i wyróżnia się z tłumu.
 
Skoda Superb Laurin&Klement 4x4

Skoda Superb Laurin&Klement 4x4

2014-08-27 | motofakty.pl
Suberb Laurin&Klement to wyjątkowo przestronna, wygodna i luksusowo wykończona limuzyna, która pełnić może rolę auta reprezentacyjnego. Panowie Vaclav Laurin i Vaclav Klement w roku 1895 zaczęli od produkcji rowerów, cztery lata później wypuścili pierwszy pojazd napędzany silnikiem spalinowym, motocykl o dość innowacyjnej - jak na tamte czasy - konstrukcji. Na automobil czeskiego producenta trzeba było poczekać do 1905 roku. Dziś nazwiskami założycieli Skody sygnowane są topowe wersje aut czeskiego producenta.
 
Test - Opel Meriva 1.6 CDTI

Test - Opel Meriva 1.6 CDTI

2014-08-27 | motocollection.pl
Miejskie minivany mogą tylko pozazdrościć większym modelom przesuwanych drzwi, ale Opel i tak znalazł na to bardzo skuteczny sposób - tylne wrota otwierane są pod wiatr. Na pewno używanie ich wzbudza wśród przechodniów nie małe zainteresowanie, ale czy samo auto jest równie ciekawe?
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 455
Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

znany polski kompozytor skomponował muzykę do filmu o BMW i 8?

zobacz film, który powstawał z udziałem naszego rodaka
 
Aktualne ceny paliw

Informacje dostarcza: stacjebenzynowe.pl

Newsletter
Sonda
Czy podoba Ci się nasza strona?
proszę czekać...
Tagi

Twoje sugestie

* wiadomość
e-mail
imię nazwisko
* pola obowiązkowe
zamknij »