Testy/opinie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 428
BMW 428i xDrive Sport - test

BMW 428i xDrive Sport - test

2014-04-05 | autokult.pl
Nacisk na większe zróżnicowanie stylistyczne wersji cztero- i dwudrzwiowych BMW serii 3 rozpoczęto od generacji E90/E92. W podobnej interpretacji utrzymano również najnowsze modele F30/F32. Samochody te różni teraz jednak coś jeszcze: w typoszeregu oznaczeń bawarskiego producenta pojawiła się nowo wprowadzona seria 4. Emblemat ten znajduje się właśnie na dwudrzwiowych wariantach serii 3 (coupé/cabriolet). Za nazewnictwo bardziej sportowych BMW odpowiadać będą teraz cyfry parzyste, a ich wersje czterodrzwiowe dostaną przydomek Gran Coupé.
 
Test Mini Coupe Cooper S - kochaj życie!

Test Mini Coupe Cooper S - kochaj życie!

2014-04-05 | motocaina.pl
Patrząc na te samochody serce się uśmiecha. Podczas jazdy cieszy się już cała dusza. W świecie motoryzacji są jak klocki LEGO - świat bez nich? Byłby smutny. Mini właśnie wypuściło ze swojej wesołej krainy kolejną propozycję; małego drapieżnika w wersji coupe. Czy to słuszna decyzja?
Tagi: Mini, testy, opinie
 
Test: Jeep Wrangler Unlimited 2.8 CRD Rubicon

Test: Jeep Wrangler Unlimited 2.8 CRD Rubicon

2014-04-05 | motozine.pl
Dinozaur. To chyba najtrafniejsze określenie, które mi przychodzi na myśl, by w jednym słowie opisać Jeepa Wranglera. Zapraszamy na krótką przejażdżkę po parku Jurajskim. Mało która marka produkuje jeszcze taki samochód. Typowe terenówki odeszły w zapomnienie, obecnie ich miejsce zajęły tak bardzo modne SUV-y, które mimo marketingowego "blablania" i zapewnień sprzedawców, z szybkimi wypadami w pobliskie bagna czy podjazdami pod niemal pionowe wzniesienia mają niewiele wspólnego.
 
TEST: ALFA ROMEO MITO QV

TEST: ALFA ROMEO MITO QV

2014-04-04 | motozine.pl
Zielony listek. Symbol świeżego kierowcy i ekologicznych rozwiązań. Jednak Włosi zielonymi listkami oznaczają auta, w których "eko" nie jest priorytetem. Quadrifoglio Verde. Te cztery listki składają się na szczęśliwą koniczynkę - symbol najmocniejszych odmian modeli Alfa Romeo.
 
Chevrolet Spark I - Koreańczyk z amerykańskim paszportem. Opinie

Chevrolet Spark I - Koreańczyk z amerykańskim paszportem. Opinie

2014-04-04 | onet.pl
Spark M200 jest motoryzacyjnym przebierańcem. Swoje korzenie ma w koreańskiej konstrukcji, był skierowany do europejskiego klienta, a na masce ma znaczek amerykańskiej marki. Transkontynentalny charakter był jednocześnie największym błogosławieństwem i przekleństwem małego hatchbacka.
 
Test: Skoda Fabia Combi Scout 1.2 TSI

Test: Skoda Fabia Combi Scout 1.2 TSI

2014-04-04 | exoticcars.pl
Katalogi Fabii Scout mówią, że jest ona czymś wyjątkowym. Czy nie jest to przypadkiem jedynie plastikowe lekarstwo na jeżdżenie nudnym autem dla przedstawicieli handlowych?
 
Hiszpańska podróż

Hiszpańska podróż

2014-04-04 | autowizja.pl
Po ostatnim teście Fiata 500L uświadomiłem sobie, że nic tak dobrze nie umacnia przyjaźni jak duży wycieczkowy samochód i daleka podróż. Dlatego też postanowiliśmy wybrać się na wycieczkę jednym z największych na rynku miniivanów, 7-miejscowym Seatem Alhambrą.
 
Porsche Macan - Baby Cayenne nadchodzi

Porsche Macan - Baby Cayenne nadchodzi

2014-04-04 | autocentrum.pl
Jeśli ktoś jeszcze do niedawna miał wątpliwości co do tego, że Porsche wprowadzi do sprzedaży mutację modelu Cayenne, to spieszę go poinformować, że stało się. Jest mniejszy, jest SUVem, a Porsche wiąże z jego sprzedażą duże nadzieje. Powitajmy model Macan.
 
Warto nawet się ożenić…

Warto nawet się ożenić…

2014-04-03 | autowizja.pl
Ciasne, niepraktyczne, nie zabierzesz nim kumpli ani dzieci,… "Po co komuś taki samochód?" - powie ojciec rodziny mający zawsze problem ze spakowaniem walizek żony i zabawek ferajny na wakacyjny wyjazd. Jednocześnie bezwiednie odwraca wzrok za przejeżdżającym właśnie ulicą jednym z najpiękniejszych roadsterów świata. "Gdy jeszcze byłem sam może bym taki kupił…". "Tak synu, pojedziesz nim do ślubu, to Twoja ostania okazja…". Po co limuzyny czy amerykańskie oldtimery?
Tagi: BMW, BMW Z4, testy, opinie
 
Fiat 500L Trekking: żyj kolorowo

Fiat 500L Trekking: żyj kolorowo

2014-04-03 | wp.pl
Minivan wcale nie musi być nudny, o czym przekonuje Fiat modelem 500L. Setki możliwości konfiguracji kolorystycznych sprawiają, że trudno trafić na drugi taki sam egzemplarz. Auto z dopiskiem Trekking nie czyni go terenowym, ale podnosi atrakcyjność i odróżnia od klasycznej powiększonej pięćsetki. Nie wyposażono go napęd na obie osie i kompozytowe osłony pod silnikiem, niemniej oferuje klientowi spory prześwit, przestronne wnętrze i oszczędny silnik Diesla.
 
Test: Volvo V40 T5 R-Design Momentum

Test: Volvo V40 T5 R-Design Momentum

2014-04-01 | exoticcars.pl
Kompakty nie muszą być nudne. I nie mówimy tu o odmianie GTI Golfa, a o bezpiecznym aucie ze Szwecji. Volvo jeszcze jakiś czas temu nie miało w swojej ofercie kompaktu z prawdziwego zdarzenia. C30 okazało się delikatnym niewypałem, dlatego czym prędzej zdecydowano się na rewolucję w gamie.
 
Citroen C4 Picasso 1.6 e-HDi Intensive: Smartvan

Citroen C4 Picasso 1.6 e-HDi Intensive: Smartvan

2014-03-31 | autowizja.pl
Citroen wiele lat temu był jednym z pionierów produkujących małe ale wielkopojemne auta rodzinne, które błyskawicznie zdobyły ogromną popularność dzięki swojej uniwersalności i funkcjonalności. Xsara Picasso, a następnie kolejne generacje C4 Picasso to niekończące się pasmo sukcesów sprzedażowych, a jednocześnie ścieżka odbudowywania wizerunku marki, jako producenta samochodów nie tylko bardzo użytecznych, ale także coraz solidniejszych, nowocześniejszych i interesujących stylistycznie.
 
TEST: BMW M235i

TEST: BMW M235i

2014-03-30 | motozine.pl
Seria 2 na pierwszy rzut oka wygląda na zupełnie nowy twór, chociaż jest parzystą pochodną "jedynki". Dzięki temu zupełnie nowe M235i jest dostępne już od chwili rynkowego debiutu, a więc… chwilo trwaj! By sprawiedliwości stało się zadość, od razu należy wspomnieć, że to auto wygląda zdecydowanie lepiej na żywo niż na zdjęciach producenta (i być może jakichkolwiek fotografiach). Całe nadwozie ma świetne proporcje i każdy element gra pierwszoplanową rolę w tworzeniu spójnej całości.
 
Infiniti Q50 2.2d 7AT Premium: Koń trojański

Infiniti Q50 2.2d 7AT Premium: Koń trojański

2014-03-30 | autogaleria.pl
Co ma wspólnego z motoryzacją starożytny mit o wojnie trojańskiej? Otóż istnieją pewne podobieństwa pomiędzy antyczną grecką historią a cyklem tworzenia Infiniti Q50 napędzanego silnikiem wysokoprężnym. Finał obu tych opowieści jest na swój sposób szczęśliwy. Pytanie tylko, dla kogo...
 
Kia Soul - wydanie drugie

Kia Soul - wydanie drugie

2014-03-28 | motofakty.pl
Choć wizualnie nowy model nawiązuje do pierwszej generacji Soula, nie otrzymał on w spadku żadnego z paneli karoseryjnych poprzednika. Na dodatek jest ładniejszy, bardziej komfortowy i lepiej dopracowany. W Polsce ma kosztować od 59 900 zł.
 
Seat Ibiza Cupra - na podwójnym dopingu

Seat Ibiza Cupra - na podwójnym dopingu

2014-03-27 | autocentrum.pl
Niewielki Seat zaskakuje osiągami. To zasługa podwójnie doładowanego silnika 1.4 TSI. Sztywne zawieszenie oraz ostre hamulce zachęcają do dynamicznej jazdy. Najostrzejsza wersja Ibizy całkiem dobrze spisuje się także podczas codziennej eksploatacji.
 
C, jak cacko - testujemy Mercedesa Klasy C

C, jak cacko - testujemy Mercedesa Klasy C

2014-03-27 | onet.pl
Mercedes zrywa ze swoim "nudnym" wizerunkiem i wprowadza na rynek nową, agresywną C Klasę. Sylwetka z pewnością zaskarbi sobie serca tych, którzy lubią auta dynamiczne i futurystyczne, a W205 otwiera nowy rozdział w historii Mercedesa, szykując się do starcia z najgroźniejszą konkurencją.
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 428
Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

oficjalna produkcja Fiata 126p ruszyła w Polsce ruszyła 22 lipca 1973 ?

22 września 2000, po 27 latach produkcji, zakończono montaż "Malucha", w Polsce powstało 3 318 674 egzemplarzy modelu.
 
Aktualne ceny paliw

Informacje dostarcza: stacjebenzynowe.pl

Sprowadzasz samochód z Niemiec? Zobacz, jak nie dać się oszukać

Sprowadzasz samochód z Niemiec? Zobacz, jak nie dać się oszukać

Niemiecki handlarz ma sprytne sposoby by oszukać Polaka - w dodatku nie ponosząc za to żadnej odpowiedzialności. Najczęściej wykorzystuje największą słabość Kowalskiego czy Nowaka. Zobacz, na co uważać, by nie żałować. Specjalne zapisy w umowie i kombinacje z datą produkcji to tylko niektóre kwiatki, które wychodzą na jaw przy rejestracji czy przeglądzie używanego samochodu, sprowadzonego z zagranicy. Dlatego ECK podpowiada, jak uniknąć haczyków i nie dać się naciągnąć...
Newsletter
Sonda
Czy podoba Ci się nasza strona?
proszę czekać...
Tagi

Twoje sugestie

* wiadomość
e-mail
imię nazwisko
* pola obowiązkowe
zamknij »