Testy/opinie

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 533
Test: Opel Corsa 1.4 Turbo Cosmo

Test: Opel Corsa 1.4 Turbo Cosmo

2016-02-04 | exoticcars.pl
W segmencie aut miejskich coraz trudniej znaleźć pozycje wyróżniające się czymś ponad rywali. Opel pokazuje, że Corsą wciąż potrafi zdobywać cenne grono klientów
Tagi: Opel Corsa
 
Porsche Macan Turbo - SUV za 380 tys. zł

Porsche Macan Turbo - SUV za 380 tys. zł

2016-02-04 | moto.onet.pl
Porsche Macan jest uznawany ze jeden z najlepszych SUV-ów, jakie można obecnie kupić w Polsce. Jego odmiana Turbo oferuje 400 KM, a właściwości jezdne są wręcz niespotykane w tej klasie. Czy warto wydać na ten model 380 tys. zł?
 
VW Sharan 2.0 TDI: podporządkowany rodzinie

VW Sharan 2.0 TDI: podporządkowany rodzinie

2016-02-04 | moto.wp.pl
Segment dużych vanów powoli odchodzi w zapomnienie. Na rynku zostało już niewiele tego typu pojazdów. Prekursor rodzinnego segmentu w Europie, Renault Espace, przeistoczył się w crossovera. Taki los raczej nie spotka Sharana, wiernego tradycji i podporządkowanego przestrzeni auta. Volkswagen przy okazji liftingu, wygładził zmarszczki, unowocześnił szybko starzejące się multimedia i odświeżył paletę jednostek napędowych. Najmocniejszy diesel ma teraz 184 KM i można połączyć go z 6-stopniowym automatem.
 
Nowe Audi Q7 3.0 TDI quattro [test]

Nowe Audi Q7 3.0 TDI quattro [test]

2016-02-04 | motofilm.pl
Historycy będą pamiętać, że pierwsza generacja Q7 zadebiutowała na rynku 10 lat temu - był to pierwszy w historii SUV marki Audi i jednocześnie rekordzista wszystkich rankingów sprzedaży. Nowy model na rynku zadebiutował w zeszłym roku i niedawno miałem okazję go przetestować. Czy sukces poprzednika zostanie powtórzony?
Tagi: Audi Q7
 
TEST: NISSAN JUKE NISMO RS

TEST: NISSAN JUKE NISMO RS

2016-02-04 | motozine.pl
Jak się chce, to można - udowodnili Wyspiarze tworząc Juke’a R bez wiedzy Nissana. R zrobił furorę i kawał nieocenionego marketingu, z którego żal było nie skorzystać. Przed Wami Juke Nismo RS.
 
Land Rover Defender Heritage Final Edition 2016: TEST pożegnalnej edycji legendy

Land Rover Defender Heritage Final Edition 2016: TEST pożegnalnej edycji legendy

2016-02-04 | supwrauto24.se.pl
Czas prawdziwego Defendera właśnie minął. Z fabryki w Solihull zjechały ostatnie zamówione przez klientów egzemplarze legendarnej terenówki, a taśmy montażowe są już częściowo zdemontowane. Po 68 latach i ponad dwóch milionach sprzedanych egzemplarzy, nie ma już możliwości zamówienia nowiutkiego Land Rovera Defendera. Brytyjczycy na jego pożegnanie przygotowali trzy limitowane serie: Adventure, Autobigraphy i Heritage. Nam udało się porwać najfajniejszy model z tych trzech pożegnalnych wydań, i urządzić sobie przejażdżkę.
 
VW Passat 2.0 TDI - Limuzyna pełna gadżetów - nasz test

VW Passat 2.0 TDI - Limuzyna pełna gadżetów - nasz test

2016-02-04 | v10.pl
Passat od lat zajmuje czołowe lokaty w rankingach sprzedaży swojego segmentu w całej Europie. 8 generacja przekonuje pewnymi właściwościami jezdnymi, szeroką paletą jednostek napędowych i dopieszczonym wnętrzem z licznymi elektronicznymi gadżetami, niedostępnymi u konkurentów. W wersji ze 190-konnym dieslem, może pełnić funkcję dynamicznej i oszczędnej reprezentacyjnej limuzyny.
 
TEST Volkswagen Jetta 1.4 TSI vs. Volkswagen Jetta 2.0 TDI: benzyna vs. olej napędowy

TEST Volkswagen Jetta 1.4 TSI vs. Volkswagen Jetta 2.0 TDI: benzyna vs. olej napędowy

2016-02-02 | superauto24.se.pl
Podchodząc do zakupu nowego samochodu zawsze pojawia się kluczowe pytanie - benzyna czy diesel? Wybór konkretnego silnika jest ważny, ale często bywa nieprzemyślany i z biegiem czasu okazuje się nie najlepszą decyzją. Na co zwracać uwagę, gdy ma się upatrzony model auta, ale nie ma się pewności co do rodzaju wlewanego do baku paliwa? Sprawdziliśmy to na podstawie różnic dotyczących 150-konnego TSI, a 150-konnego TDI, w bratobójczym pojedynku dwóch Volkswagenów Jetta.
 
Honda Jazz 1.3 Elegance CVT: Stuprocentowa Japonka

Honda Jazz 1.3 Elegance CVT: Stuprocentowa Japonka

2016-02-02 | autogaleria.pl
Spotykane na japońskich ulicach samochody zazwyczaj wpisują się w konkretny schemat. Większość jest mała na zewnątrz, ale przestronna w środku. Mają małe silniki benzynowe, automatyczną skrzynię biegów i bogate wyposażenie. Na europejskim rynku tez możemy spotkać taką konfigurację. I w zasadzie ma ona mnóstwo sensu.
Tagi: Honda Jazz
 
Ford C-Max - grunt to komfort podróży

Ford C-Max - grunt to komfort podróży

2016-02-02 | moto.onet.pl
Minivany być może nie należą do najpiękniejszych i najzgrabniejszych aut w dorobku motoryzacji, ale przecież to idealny sposób na jazdę całą rodziną, tak więc samochody nie narzekają na brak kupujących. Sprawdziliśmy, jak radzi sobie jeden z ładniejszych przedstawicieli tego gatunku - Ford C-Max.
Tagi: Ford C-MAX
 
Audi Q7. Samochód niemal doskonały. Niemal...

Audi Q7. Samochód niemal doskonały. Niemal...

2016-02-02 | motoryzacja.interia.pl
Jeżeli ktoś nie lubi SUV-ów, bo uważa, że są one brzydkie, ociężałe, nieporęczne w codziennym użytkowaniu, siermiężnie wykończone, ciasnawe, niewygodne, mało ekonomiczne, z pewnością zmieni zdanie, jeżeli będzie miał okazję bliżej zapoznać się z najnowszym audi Q7. Najlepiej z takim egzemplarzem, jaki niedawno trafił do naszej redakcji.
Tagi: Audi Q7
 
Kia Sportage | Pierwsza jazda | Jeździ, jak wygląda?

Kia Sportage | Pierwsza jazda | Jeździ, jak wygląda?

2016-02-01 | moto.pl
"Jeździ, jak wygląda" - tak Kia opisuje nowego Sportage'a. Zapewnienia o jej sportowym zacięciu wkładałem między bajki. Dziś przyznaję się do błędu. Wygląd, wnętrze i technologie, które zamknięto pod nazwą Kia Sportage, bez grama przesady można sygnować plakietką "Made in Europe". To auto zaprojektowane (Niemcy) i produkowane (Słowacja) w Europie. Obecna, czyli III generacja Sportage'a jest najpopularniejszym modelem Kii na Starym Kontynencie.
Tagi: Kia Sportage
 
Seat Leon Cupra 280 ST TEST - jazda, prezentacja, dane techniczne, video

Seat Leon Cupra 280 ST TEST - jazda, prezentacja, dane techniczne, video

2016-02-01 | motocamil94.se.pl
Rok temu miałem okazję pojeździć najmocniejszym seryjnie produkowanym Seatem Leonem Cupra 280. Dokładnie 12 miesięcy później mam okazję sprawdzić rodzinną wersję Cupry, ale może słowem wstępu o co chodzi?
 
TEST Renault Kadjar 1.5 dCi EDC Intens: nowy w mieście

TEST Renault Kadjar 1.5 dCi EDC Intens: nowy w mieście

2016-01-31 | superauto24.se.pl
Bogusław Linda to jeden z bardziej popularnych polskich aktorów ostatnich kilkunastu lat. Twardziel, przystojniak i bożyszcze wielu kobiet w każdym wieku. Bogusław Linda to także twarz i ambasador polskiego oddziału Renault - firmy, która zalała media serią odważnych reklam swoich najnowszych modeli aut. Jednym z nich jest Kadjar. Renault Kadjar promowany hasłem "zacznij żyć". Ubieram więc kurtkę, zakładam zimowe buty i sprawdzam jak się żyje za kierownicą zupełnie nowego francuskiego SUV-a.
 
Toyota RAV4 Hybrid (2016) - test, opinia, spalanie, cena

Toyota RAV4 Hybrid (2016) - test, opinia, spalanie, cena

2016-01-31 | autokult.pl
RAV4 to jeden z najstarszych i zarazem najchętniej wybieranych SUV-ów, nie dziwi więc fakt, że kilka miesięcy po zeszłorocznym odmłodzeniu gamy, Toyota zdecydowała się na odświeżenie również swojego mniejszego crossovera. Przy okazji liftingu na rynek wchodzi też wersja Hybrid, mająca wspomóc japońskiego producenta w nabierającej tempa hybrydowej ofensywie.
Tagi: Toyota Rav4
 
Seat Leon 2,0 TDI 150 KM Style

Seat Leon 2,0 TDI 150 KM Style

2016-01-31 | autotesty.com
W sieci możemy znaleźć wiele artykułów czy publikacji na temat podobieństw hiszpańskiej marki Seat do jej niemieckiego konkurenta VW, z wiadomych już raczej nam wszystkim przyczyn. Postanowiłem więc z czystą premedytacją pominąć ten temat i przejść do testu naszego bohatera, Seata Leona Style, w agresywnym pakiecie aerodynamicznym. Nie dość, że prezentuje się zjawiskowo, to z silnikiem 2.0 TDI świetnie radzi sobie na drodze, nie obciążając przy tym zanadto portfela swojego właściciela.
Tagi: seat leon
 
Wbrew modzie

Wbrew modzie

2016-01-31 | autowizja.pl
Świat motoryzacji idzie ostatnio w bardzo dziwną stronę, która, przyznam szczerze, nie do końca mi się podoba. Wolnossące silniki o dużych pojemnościach są zastępowane mniejszymi z turbinami. Te mniejsze jednostki są zastępowane jeszcze mniejszymi o jeszcze wydajniejszych turbinach i tak w kółko. Dochodzimy do sytuacji, że część producentów nie posiada już w swojej gamie ani jednego wolnossącego motoru. Wszędzie tylko downsizing i turbodoładowanie.
Tagi: mazda 2
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 533
Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

Pierwszy wyścig mistrzostw Formuły 1 rozgrywano na oczach króla Jerzego V?

na starym lotnisku RAF[1] (tor Silverstone) 13 maja 1950 roku. Był jednym z 7 wyścigów które odbyły się w pierwszym sezonie Formuły 1, który ...
 
Aktualne ceny paliw

Informacje dostarcza: stacjebenzynowe.pl

Newsletter
Sonda
Czy podoba Ci się nasza strona?
proszę czekać...
Tagi

Twoje sugestie

* wiadomość
e-mail
imię nazwisko
* pola obowiązkowe
zamknij »